Het plein op de Prinses Amaliahoek autovrij. Dat is een van de wensen die door de inwoners genoemd is bij het opstellen van de structuurvisie De Steeg, mijn dorp van morgen. Bij wijze van proef willen we hier per 1 maart 2016 graag invulling aangeven.

Uitstraling en beschikbaarheid
In 2015 heeft de gemeenteraad de structuurvisie voor De Steeg vastgesteld. Deze visie is in samenwerking met inwoners en Belangengemeenschap De Steeg en Havikerwaard gemaakt en geeft een ontwikkelingsrichting voor het dorp naar 2030. Een van de maatregelen die hierin is genoemd, is de wens om het plein op de Prinses Amaliahoek een open uitstraling te geven en vrij beschikbaar te houden voor activiteiten. Deze wens en het parkeren van auto’s op het plein gaan daarin moeilijk samen en daarom gaan we het plein voor auto’s afsluiten.

Proef
Maar we willen eerst in overleg met de Belangengemeenschap, een proef doen. Door middel van een boomstam sluiten we een half jaar de toegang tot het plein af. Bij activiteiten/festiviteiten op het plein kan de gemeente het plein tijdelijk weer toegankelijk maken.
De parkeervakken langs de rijbaan blijven natuurlijk gewoon beschikbaar voor parkeren. De proef duurt van 1 maart 2016 tot en met 1 september 2016. Aan het einde van deze periode zullen we de proef evalueren en bekijken of de tijdelijke situatie een permanente situatie kan worden.

Reageren

De proef kan leiden tot een hogere parkeerdruk in de omliggende straten en op de beschikbare parkeerplaatsen. Graag horen we wat uw ervaringen zijn. Als u een reactie wilt geven of klachten wilt melden, nodigen wij u uit om contact op te nemen met de gemeente Rheden. U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een melding doen op onze website. Vermeldt u hierbij altijd het zaaknummer 351621.

Het zou mooi  zijn als wij samen met u een door u gekoesterde wens voor het dorp de Steeg kunnen realiseren.