Herkenning en bewondering
Vijfenzeventig sprekende foto’s maakte Ton, waarbij auteurs Antoinette Kalkman, Barbara Sevenstern en Tamara Onos de bijbehorende verhalen schreven. Persoonlijke verhalen, vol herkenning en bewondering. ‘We maken er het beste van,’ was voor velen het credo. Met in de regel een positieve en creatieve invulling van de (on)mogelijkheden. De camping in het buitenland werd verruild voor het opblaasbadje op eigen terrein, de pubquiz werd online gespeeld, de zitkamer diende als thuisbioscoop en de kraamvisite stond voor het raam in de voortuin. Zo kreeg het dagelijks leven opnieuw vorm en werd ons huis meer dan ooit een veilig welkom thuis.

60 pagina’s hardcover 
Het boek ‘Thuis. Nederland in coronatijd’ telt 160 pagina’s en wordt uitgeven in hardcover. Het biedt een kleurrijk inkijkje in het gewone Nederlandse huishouden in een bijzondere tijd. Een tijdsbeeld dat laat zien dat de kritische en op zijn vrijheid gestelde Nederlander ook in staat is te roeien met de riemen die hij heeft.

Ludieke actie
Wie tot 31 december een eigen deurpostfoto maakt, deze plaatst op Instagram of Facebook met vermelding van #deurpostselfie, @schrijfjuffers en @tonbennemeer, maakt kans op een gesigneerd exemplaar van ‘Thuis. Nederland in coronatijd’.