Evenementen horen bij de gemeente Rheden en maken onze gemeente aantrekkelijk. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen jaarlijks plezier beleven aan onze evenementen. Tegelijk is er ook zorg en aandacht voor de leefbaarheid en veiligheid rondom evenementen.

Op dit moment werkt de gemeente aan een nieuw evenementenbeleid en we vinden het belangrijk om degenen die een rol spelen bij evenementen daarbij te betrekken. U bent een van diegenen en daarom nodig ik u van harte uit om samen met ons in gesprek te gaan tijdens een bijeenkomst op woensdag 12 oktober om 19.30 uur in Landgoed Avegoor Zutphensestraatweg 2, 6955 AG Ellecom.

Waarom nieuw beleid?

Met het nieuwe beleid wil de gemeente de uitstraling van Rheden versterken en een positieve bijdrage leveren aan toerisme en recreatie, sport, cultuur, duurzaamheid en onze lokale economie.

We willen met dit beleid organisatoren van evenementen voldoende ruimte en vrijheid bieden, want eigen inbreng en nieuwe ideeën zijn van harte welkom. Tegelijk willen we voorkomen dat evenementen ten koste gaan van de leefbaarheid van onze inwoners of dat de veiligheid in het gedrang komt.

We willen vooral ook een helder en eenduidig evenementenbeleid, dat duidelijk maakt wat kan èn wat niet kan. Een beleid dat concrete handvatten biedt voor alle betrokkenen.

Wie zijn uitgenodigd?

Voor deze bijeenkomst nodigen wij organisatoren van evenementen, ondernemers, inwoners en omwonenden van locaties waar veel evenementen plaatsvinden uit. Samen kunt u ons een beeld geven van wat nodig is, zodat we in ons beleid straks zoveel mogelijk rekening kunnen houden met de uiteenlopende belangen die er zijn en zodat ons beleid past bij de Rhedense situatie.

Graag vooraf aanmelden

Met het oog op de discussie horen we graag uiterlijk vóór 6 oktober uw reactie. U kunt dit doen door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Vermeld in deze email uw naam en of u vertegenwoordiger van een belangenvereniging bent of als inwoner / omwonende van een evenementenlocatie aanwezig wilt zijn.

Graag tot ziens op 12 oktober!

Met vriendelijke groet,

Petra van Wingerden-Boers

Burgemeester