De buurtcoach zet in op de omslag van zelfredzaamheid naar samenredzaamheid: kijken wat de burger wel kan (talenten), dit versterken en stimuleren dit talent in te zetten voor anderen. Naast dat de buurtcoach op zoek is naar bestaande buurtnetwerken start hij ook het proces om te komen tot nieuwe buurtnetwerken. Een buurtcoach biedt ondersteuning aan bewoners en organisaties om de buurt een stukje leefbaarder te maken. Hij ondersteunt en begeleidt vrijwilligers bij hun activiteiten en kan advies geven in zaken als publiciteit, activiteiten opzetten, fondsen werven en doorverwijzen.
De buurtcoach gaat actief op zoek naar talenten in de buurt die zich willen inzetten voor een leefbare en zelfredzame samenleving.

Heeft u ideeën of wensen en wilt u daar een rol in spelen, neem dan contact op met Jan.

 

 Contactgegevens:
Jan Klein Ikkink
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06- 306 273 76

 

Ouderenondersteuning

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen en hierbij ontstaan nieuwe wensen.  Wanneer mensen de weg van vraag naar oplossing niet weten te bewandelen kan de ouderenondersteuner de verbinding leggen. Bestaande netwerken kunnen hiervoor ingezet worden en waar nodig worden nieuwe netwerken opgezet.

Daarnaast kunnen maatschappelijke initiatieven gericht op ouderen vraaggerichte ondersteuning ontvangen van de ouderenondersteuner.


 Contactgegevens:
Babs Heerschop
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06- 306 236 51